Qırmızı ət öldürür

Tarix: 25.12.2024, 17:34 Пожаловаться
Hər gün qırmızı ətdən istifadə etmək ölüm riskini artırır. Harvard Universitetində 120 min insan üzərində 30 ildən çox davam edən araşdırma aparılıb. Nəticələrə görə, qırmızı ətdən gündəlik müntəzəm istifadə xərçəng və gənc yaşda infarkt riskini yüksəldir.

Araşdırmada 37698 kişi 22 il, 83644 qadın üzərində isə 28 il boyunca müşahidələr aparılıb.
Nəticələrə görə, hər gün emal edilməmiş ətdən istifadə edənlərin ölüm riski 13 faiz artıqdır. Hər gün sosis, kolbasa kimi emal edilmiş ət tükədənlərdə isə risk 20 faizə qalxır.

Ağ ət isə ölüm riskini azaldır. Belə ki, müntəzəm olaraq balıq yeyənlərdə vaxtından tez ölmək təhlükəsi 7, toyuq-cücə yeyənlərdə isə 14 faiz aşağıdır

Mövzuya Oxşar Xəbərlər:
 
Şərh Sayı0 Bölmə: Maraqlı Məlumatlar Baxış Sayı: 1104 Geri Qayıt
Siz sayta qeydiyyatsız daxil olmusunuz.
Xaiş olunur Qeydiyyatdan keçəsiniz və ya öz hesabınızla sayta daxil olun!
Paylaş:

Şərh Əlavə Et
Qeydiyyat Giriş

Sorğu

Все опросы Saytda hansı bölmələrə üstünlük verirsiniz?


Səs Sayı: 839

 
Sayğac
 
istifadəçilər tərəfindən yazılan xəbərlərə və sərhlərə görə Administrasiya heç bir məsuliyyət dasımır.
Yuxarı