Qozlu, xaş-xaşlı və kuraqalı tort
Hər qatın öz ləzzəti var
Tərkibi:
Qoz ləpəsi olan korj üçün:
1 ədəd yumurta
0,5 stəkan (80 qram) şəkər tozu
115-120 qram xama (yağlılığı 25%)
0,5 ç.q. soda
0,75-1 stəkan (70-100 qram) un
1 x.q. nişasta
0,75 stəkan qoz ləpəsi
Xaş-xaşlı korj üçün:
1 ədəd yumurta
0,5 stəkan (80 qram) şəkər tozu
115-120 qram xama (yağlılığı 25%)
0,5 ç.q. soda
0,75-1 stəkan (70-100qram) un
1 x.q. nişasta
0,5 stəkan xaş-xaş
Kuraqalı olan korj üçün:
1 ədəd yumurta
0,5 stəkan (80qram) şəkər tozu
115-120 qram xama
0,5 ç.q. soda
0,75-1 stəkan (70-100 qram) un
1 x.q. nişasta
0,5 stəkan kuraqa (qaysı qurusu)
Krem üçün:
100-150 qram kərə yağı
0,5 banka (200 qram) qatılaşdırılmış süd
Tortu bəzəmək üçün:
şokolad
qoz ləpəsi
Hazırlanma qaydası:
Tort üçün müxtəlif ədavalarla olan 3 korj bişirmək lazımdır.
Qoz ləpəsini xırdalayın. Qaysı qurusunu yuyub, üzərindən qaynar su
töküb 15-20 dəqiqə ərzində kənara çəkin. Sonra qaysı qurusunun suyunu
süzüb, qurudub, xırda kub formasında doğrayın.
Xaş-xaşı ilıq su ilə yuyub, üzərinə təmiz su töküb, sobada vam odda
20-30 dəqiqə ərzində qaynayana qədər bişirin. Sonra narın süzgəcdən
keçirib, 2-3 qatlı cunaya yerləşdirib, yaxşıca sıxın.
Xəmiri hazırlamağa başlayın.
Qoz ləpəsi olan korju hazırlamaq üçün: boşqabda yumurtanı sındırıb,
üzərinə şəkər tozu əlavə edib, yaxşıca çalın. Sonra üzərinə xama və
soda əlavə edib, qarışdırın. (5 dəqiqə ərzində kənara çəkib, saxlayın).
Un və nişastanı ələkdən keçirib, hazırladığınız kütlənin içinə əlavə
edərək, qarışdırın. Sonra xəmirin üzərinə xırda doğranılmış qoz
ləpəsini əlavə edib, qarışdırın. Xəmir qatı xama kimi olmalıdır.
Bişirmək üçün xüsusi forma qabını yağlayıb, xəmiri tökün. 170-180
dərəcə qızdırılmış sobada 18-20 dəqiqə ərzində xəmiri bişirin.
Eyni üsulla xaş-xaşlı korju da hazırlayın, korja qoz ləpəsinin əvəzinə
əvvəlcədən hazırladığınız xaş-xaşı əlavə edin. Həmçinin bu korju da
170-180 dərəcə qızdırılmış sobada 18-20 dəqiqə ərzində bişirin.
Sonuncu korja qaysı qurusu əlavə edib, bişirin.
Hər 3 korju soyumaq üçün kənara çəkin.
Krem hazırlamaq üçün:
Yumuşaldılmış kərə yağın üzərinə qatılaşdırılmış südü əlavə edib, mikserdə çalın.
(İstəsəniz qatılaşdırılmış südlü kremin əvəzinə xamalı krem istifadə
edin. Xamanı şəkər tozu ilə çalıb, xamalı krem hazırlayın).
Soyumuş korjlara krem sürtüb, üst-üstə qoyun. Tortun üstünə və
kənarlarına krem sürtüb, xırda doğranılmış qoz ləpəsi və sürtkəcdən
keçirilmiş şokoladla bəzəyin. Hazırladığınız tortu bir neçə saata
soyuducuya yerləşdirin.
Nuş olsun!
Forbaku.net
Xaiş olunur Qeydiyyatdan keçəsiniz və ya öz hesabınızla sayta daxil olun!
Düşündürücü və maraqlı suallar. :) |
Hansı bürc hansı bürclə necə yola gedir |
Novruz Bayramı mesajları |
Facebook-da yazılan ən maraqlı statuslar |
Bakı mağazalarında ziyafət paltarları neçəyədir? - FOTOSESSİYA |
Eurovision Song Contest (2012 Full Albom) |
Sevgi haqqında Aforizmler... |
Intihar barede 25 maraqli melumat |
Aire Barcelona 2013 gelinlik koleksiyonu |
Sualti Qədeşlər - Shark Tale (Azərbaycanca dublyaj) |
İctimai Radio | Lider Radio
Aztv Radio | Media FM
Türk Radiolar
Radio Viva | Burc FM
Power FM | Süper FM
Digər Radioalar
Love Music | Euro Dance DI FM
Soundtracks | Top Hits Music