100 qram istənilən meyvə (kompotdan çıxarılmış da olar),
vanilin,
250 qram süd, yarım çay qaşığı nişasta, 1 ymurtanın sarısı, 1 çay qaşığı şəkər, 50 qram portağal şirəsi, 3 xörək qaşığı limon şirəsi, 1 xörək qaşığı püstə. Hazırlanma qaydası:
Çəyirdəksiz meyvələr blenderdə xırdalanır. Sonra meyvə püresinin
üzərinə süd əlavə edilərək, qaynadılır. Nişasta 1 xörək qaşığı suda həll
edilərək, isti-isti meyvəli südlü qarışığın içərisinə əlavə olunur və
qaynadılır. Qarışıq otaq temperaturuna qədər soyudulur. Yumurta sarısı
şəkərlə çalınır, sonra südlü qarışıq apelsin və limon şirəs ilə birgə
onun üzərinə əlavə olunur. Alınan kütlə paslanmayan formalara tökülərək,
soyuducuya qoyulur. O, 5 saat buzxanada saxlanılır və mütəmadi olaraq
qarışdırılır. Hazır dondurmanı püstə ilə bəzəmək, təzə meyvə və yaxud
mürəbbə ilə yemək olar. NUŞ OLSUN!