
Italyan pizzası - VİDEO

Pizzanı hazırlamağın müxtəlif növləri var. Əsl italyan pizzası nazik
lavaşlı hesab olunur. Qalın lavaşlı pizza xoşlayırsınızsa, xəmirin ununu
və mayasını çox vurun. Həmçinin lavaşın üzərinə nə qoyulmasından da çox
şey asılıdır. Məsələn, klassik italyan pizzasına aşağıdakı "dəst”də
ərzaqlar işlənir:
1. pendir, göbələk, bekon, qoz-fındıq
2. istiot, ət, zeytun
3. dəniz məhsulları və pendir
3. ət və ya bekon, tərəvəz
Vegetarianlar isə yalnız pomidor, pendir, zeytun və göyərtidən (əsasən, reyhan və ispanaq) istifadə edə bilərlər. İtalyan mətbəxində əsasən motsarella pendirindən istifadə olunur. Amma holland, yaxud digər pendirlər də yarayar.
İdealda nazik italyan pizzası palıd ağacının odunları ilə qızdırılan sobada 1-1,5 dəqiqəyə bişirilir. Bu zaman sobadakı temperatur 485 dərəcə Selsi olur. Ev şəraitində isə elektrik sobasında 250 dərəcə istidə 10 dəqiqə ərzində bişirilir.
Sizə çoxsaylı reseptlərdən birini təqdim edirik. Bir neçə başqa variantları isə videodan izləyə bilərsiniz.
Tərkibi:
xəmir:
1 st. su
2 st. un (çox və ya az da ola bilər)
25 q yaş maya (yaxud 7 q quru maya)
2 ç.q. şəkər tozu
1 ç.q. duz
3 x.q. zeytun yağı
sous:
5-6 pomidor
2 baş soğan
1 sarımsaq
şəkər tozu
duz
üstünə:
motsarella pendiri
2-3 pomidor
200 q göbələk (şampinyon)
ət (bişmiş), yaxud qovrulmuş toyuq əti, salyami kolbasası və s.
Mayanı ilıq suda həll edin. Unun ortasında çala düzəldin, duz, şəkər tozu, yağ, həll olunmuş maya əlavə edin, yoğurun. Hazır olanda xəmir ələ yapışmamalıdır. Sonra qaba qoyub ağzını dəsmal, yaxud qida plyonkası ilə örtün, gəlməsini gözləyin. Xəmir 3 dəfə böyüməlidir. Sonra bir dəfə də ətləyin. İki yerə bölüb kündə tutun. Dairəvi, yaxud dördkünc yayın. Peşəkar pizza ustaları oxlovdan istifadə etmir, xəmiri əlləri ilə yayırlar. Yağlanmış, yaxud perqament döşənib yağlanmış siniyə qoyun. Kündəni yağlanmış siniyə qoyub barmaqlarınızla da yaya bilərsiniz.
Xəmir gələnədək sous hazırlamaq olar. Bunun üçün pomidorun qabığını soyub, dənələrini artlayın. Soğanı və sarımsağı xırda doğrayın, qovurun, azca şəkər tozu və duz, xırda doğranmış pomidor əlavə edin. Ürəyiniz istəyən ədviyyat əlavə edə bilərsiniz (istiot, nanə, reyhan qurusu və s.)
Yaydığınız xəmirin üzərinə sous çəkin. İstəyə görə, bişmiş ət, toyuq əti tikələri, doğranmış göbələk, pomidor və pendiri lay-lay düzün.
250 dərəcə qızdırılmış sobada 10-15 dəqiqə bişirin.
Nuş olsun!
Forbaku.net
1. pendir, göbələk, bekon, qoz-fındıq
2. istiot, ət, zeytun
3. dəniz məhsulları və pendir
3. ət və ya bekon, tərəvəz
Vegetarianlar isə yalnız pomidor, pendir, zeytun və göyərtidən (əsasən, reyhan və ispanaq) istifadə edə bilərlər. İtalyan mətbəxində əsasən motsarella pendirindən istifadə olunur. Amma holland, yaxud digər pendirlər də yarayar.
İdealda nazik italyan pizzası palıd ağacının odunları ilə qızdırılan sobada 1-1,5 dəqiqəyə bişirilir. Bu zaman sobadakı temperatur 485 dərəcə Selsi olur. Ev şəraitində isə elektrik sobasında 250 dərəcə istidə 10 dəqiqə ərzində bişirilir.
Sizə çoxsaylı reseptlərdən birini təqdim edirik. Bir neçə başqa variantları isə videodan izləyə bilərsiniz.
Tərkibi:
xəmir:
1 st. su
2 st. un (çox və ya az da ola bilər)
25 q yaş maya (yaxud 7 q quru maya)
2 ç.q. şəkər tozu
1 ç.q. duz
3 x.q. zeytun yağı
sous:
5-6 pomidor
2 baş soğan
1 sarımsaq
şəkər tozu
duz
üstünə:
motsarella pendiri
2-3 pomidor
200 q göbələk (şampinyon)
ət (bişmiş), yaxud qovrulmuş toyuq əti, salyami kolbasası və s.
Mayanı ilıq suda həll edin. Unun ortasında çala düzəldin, duz, şəkər tozu, yağ, həll olunmuş maya əlavə edin, yoğurun. Hazır olanda xəmir ələ yapışmamalıdır. Sonra qaba qoyub ağzını dəsmal, yaxud qida plyonkası ilə örtün, gəlməsini gözləyin. Xəmir 3 dəfə böyüməlidir. Sonra bir dəfə də ətləyin. İki yerə bölüb kündə tutun. Dairəvi, yaxud dördkünc yayın. Peşəkar pizza ustaları oxlovdan istifadə etmir, xəmiri əlləri ilə yayırlar. Yağlanmış, yaxud perqament döşənib yağlanmış siniyə qoyun. Kündəni yağlanmış siniyə qoyub barmaqlarınızla da yaya bilərsiniz.
Xəmir gələnədək sous hazırlamaq olar. Bunun üçün pomidorun qabığını soyub, dənələrini artlayın. Soğanı və sarımsağı xırda doğrayın, qovurun, azca şəkər tozu və duz, xırda doğranmış pomidor əlavə edin. Ürəyiniz istəyən ədviyyat əlavə edə bilərsiniz (istiot, nanə, reyhan qurusu və s.)
Yaydığınız xəmirin üzərinə sous çəkin. İstəyə görə, bişmiş ət, toyuq əti tikələri, doğranmış göbələk, pomidor və pendiri lay-lay düzün.
250 dərəcə qızdırılmış sobada 10-15 dəqiqə bişirin.
Nuş olsun!
Forbaku.net
Teq:
Mövzuya Oxşar Xəbərlər:
Siz sayta qeydiyyatsız daxil olmusunuz.
Xaiş olunur Qeydiyyatdan keçəsiniz və ya öz hesabınızla sayta daxil olun!
Xaiş olunur Qeydiyyatdan keçəsiniz və ya öz hesabınızla sayta daxil olun!
Sorğu
TOP Xəbərlər
| Düşündürücü və maraqlı suallar. :) |
| Hansı bürc hansı bürclə necə yola gedir |
| Novruz Bayramı mesajları |
| Facebook-da yazılan ən maraqlı statuslar |
| Bakı mağazalarında ziyafət paltarları neçəyədir? - FOTOSESSİYA |
| Eurovision Song Contest (2012 Full Albom) |
| Sevgi haqqında Aforizmler... |
| Intihar barede 25 maraqli melumat |
| Sualti Qədeşlər - Shark Tale (Azərbaycanca dublyaj) |
| Aire Barcelona 2013 gelinlik koleksiyonu |
Radiolar
Azəri radiolar
İctimai Radio | Lider Radio
Aztv Radio | Media FM
Türk Radiolar
Radio Viva | Burc FM
Power FM | Süper FM
Digər Radioalar
Love Music | Euro Dance DI FM
Soundtracks | Top Hits Music
İctimai Radio | Lider Radio
Aztv Radio | Media FM
Türk Radiolar
Radio Viva | Burc FM
Power FM | Süper FM
Digər Radioalar
Love Music | Euro Dance DI FM
Soundtracks | Top Hits Music
Sayğac
Facebook Səhifəmiz
Full Albomlar (2012)
Hava Haqqında


Bölmə: 